Financieel Rampenplan België: Fortis, Dexia,

Image

Ter informatie van al diegenen die nu waardeloze Fortis-aandelen bezitten:

DEXIA: Samenstelling van de raad van bestuur

Robert de Metz – 61 jaar, Fransman
Voorzitter van de raad van bestuur van Dexia NV
Uitvoerend bestuurder van La Fayette Management Ltd.
Lid van de raad van toezicht van Canal+ France; bestuurder van Média-Participations (Parijs-Brussel) en van L.A. Finances (Parijs); gedelegeerd bestuurder van Bee2Bees SA (Brussel); lid van het uitvoerend comité van de Fondation Demeure Historique pour l’avenir du patrimoine.
Met een diploma van het Institut d’études politiques en de ENA, begint hij zijn loopbaan bij de algemene inspectie van financiën. Hij gaat in 1983 werken voor de banque Indosuez waar hij functies opneemt in Hongkong en in Frankrijk alvorens aan de slag te gaan bij Demachy Worms & Cie. Werkzaam bij Paribas vanaf 1991, vervult hij diverse functies, meer bepaald voor fusies-overnames, waarna hij benoemd wordt tot lid van het directiecomité, verantwoordelijk vanuit Londen voor de rente-, valuta- en derivatenmarkt. Hij is bestuurder van Cobepa van 1993 tot 1999. Tussen 2002 en 2007 is Robert de Metz adjunct-directeur-generaal van de groep Vivendi en is er verantwoordelijk voor fusies-overnames en strategie.

Karel De Boeck – 63 jaar, Belg
Gedelegeerd bestuurder
Gecoöpteerd 21 mei 2012
Gedelegeerd bestuurder Voorzitter van het directiecomité van Dexia NV en Algemeen directeur van Dexia Crédit Local S.A.
Lid van verschillende raden van bestuur (Lamifil en Willemen Groep) en is voorzitter van de raden van bestuur van Boek.be en Allegro Investment Fund NV.
Hij is eveneens bestuurder van Dexia Crédit Local (Gecoöpteerd 30 mei 2012)

Karel De Boeck is burgerlijk ingenieur in elektromechanica (1972) en heeft een licentie in economische wetenschappen (1974) aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Hij is sinds augustus 2012 gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia SA; hij was van 01/07 tot 03/08 reeds voorzitter van de raad van bestuur. Sinds oktober 2012 is hij ook Algemeen directeur van Dexia Crédit Local.
In 1976 ging hij werken voor de Generale Bank waar hij functies uitoefende in alle binnenlandse en internationale bankactiviteiten en directeur marketing van het commercieel netwerk werd. In 1993 vervoegde hij de CGER bank (Fortis) waar hij in januari 1996 voorzitter werd van het directiecomité. In 1999, na de overname van de Generale Bank door Fortis, werd hij benoemd als lid van het directiecomité van Fortis Bank en lid van het uitvoerend comité van de groep Fortis. Hij was opeenvolgend verantwoordelijk voor de activiteiten “middelgrote bedrijven”, “corporate banking”, “retail banking” en “private banking” en was tot slot “Risk Director”. In 2007 werd hij groeps vicevoorzitter van ABN Amro Holding in Nederland. In december 2008 werd hij benoemd tot CEO bij Fortis Holdings, inmiddels Ageas (tot juni 2009).
Tussen 1999 en 2002 was Karel De Boeck voorzitter van de Belgische Vereniging van Banken (vandaag Febelfin) en van 2003-2006 was hij voorzitter van EFMA (Europese Vereniging van Financieel Management en Marketing).
Karel De Boeck is lid van verschillende raden van bestuur (Lamifil en Willemen Groep) en is voorzitter van de raden van bestuur van Boek.be en Allegro Investment Fund NV.

Paul Bodart – 60 jaar, Belg
Onafhankelijke bestuurder
Lid van de T2S Board van de Europese Centrale Bank
Hij behaalde in 1976 een Masterdiploma in Ingenieurswetenschappen aan de Université Catholique de Louvain (UCL), en in 1987 een Master in Business Administration (MBA) aan INSEAD. Hij vervulde eerst verschillende functies bij de Banque Européenne pour l’Amérique latine, Morgan en het Euroclear Operations Centre. Paul Bodart ging op 1 januari 1996 aan de slag bij The Bank of New York als Senior Vice President en werd Algemeen directeur van het Brusselse filiaal van de Bank. Hij was verantwoordelijk voor alle Global Custody transacties. Op 1 januari 2003 werd hij bevorderd tot Executive Vice President, en in maart 2009 werd hij ook nog eens Head of EMEA Operations in de Asset Servicing sector van The Bank of New York Mellon. Paul Bodart was Executive Vice President en CEO van BNY Mellon SA/NV, alsook Head of EMEA Global Operations tot september 2012. Sinds september 2012 is hij lid van de T2S Board van de Europese Centrale Bank.

Bart Bronselaer – 46 jaar, Belg
Onafhankelijk bestuurder
Gecoöpteerd op 14 december 2012
Voorzitter van de raad van bestuur van Royal Park Investments
Hij behaalde het diploma van industrieel ingenieur (Groep T Leuven), alsook een Masterdiploma in Computerwetenschappen (VUB) en een MBA (K.U.Leuven). Hij werkte het grootste deel van zijn loopbaan (1993-2003) bij Merrill Lynch International in Londen, waar hij verschillende functies vervulde. De laatste was die van Head of Debt Capital Markets voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de structurering en verkoop van financiële oplossingen aan klanten zoals financiële instellingen, industriële bedrijven en overheidsinstanties. In 2003 werd hij een onafhankelijke expert in financiële diensten. Hij is momenteel Voorzitter van de raad van bestuur van Royal Park Investments.

Delphine d’Amarzit – 40 jaar, Franse
Niet-uitvoerend bestuurder
Diensthoofd bij de Direction Générale du Trésor.
Zij behaalt een diploma aan het Institut d’études politiques (IEP) in Parijs en is gewezen student van de Ecole nationale d’administration. In 1996 wordt zij inspectrice bij Financiën. In 2000 wordt zij benoemd tot adjunct secretaris-generaal en vervolgens in 2001 tot secretaris-generaal  van de Club van Parijs en Hoofd van het bureau « Internationale schuldenlast, Club van Parijs en kredietverzekering » bij de Direction du Trésor. Zij wordt vervolgens  adviseur belast met de financiële sector bij de Minister van Economie, Financiën en Industrie (2003-2006), adjunct-directeur voor de financiële markten en de financiering van ondernemingen (2006-2007) bij de Direction du Trésor, vervolgens adviseur voor economische en financiële zaken van de Eerste Minister (2007-2009). Sinds juli 2009 is zij diensthoofd bij de Direction Générale du Trésor. Tevens is zij bestuurster van het Agence française de développement en van de Banque publique d’investissement.

Alexandre De Geest – 42 jaar, Belg
niet-uitvoerend bestuurder
Bestuurder bij de Thesaurie (FOD Financiën)
Hij behaalde het diploma rechten aan de Université Catholique de Louvain en de Université Libre de Bruxelles. Hij was bestuurder van talrijke vennootschappen, waaronder Gazelec (2004-2005) en het Zilverfonds sinds 2003. Alexandre De Geest was vanaf 2000 adviseur op het Kabinet van het federale Ministerie van Financiën, en vervolgens in 2011 adviseur op het Kabinet van het federale Ministerie van Buitenlandse zaken. Sinds 2012 is hij bestuurder bij de Thesaurie (FOD Financiën).

Thierry Francq – 49 jaar, Franse
Niet-uitvoerend bestuurder
Adviseur bij de directeur-generaal van de Franse Trésor
Hij behaalde een diploma aan de Ecole polytechnique en de Ecole nationale de statistiques et d’administration économique (ENSAE). Hij begint zijn carrière in 1988 bij de Direction de la Prévision (ministerie van Economie, Financiën en Industrie) als adjunct van het Hoofd van het Bureau buitenland vervolgens financiële verrichtingen. In 1992 gaat hij aan de slag bij de Direction du Trésor waar hij de functie van adjunct van het hoofd van het Bureau financiering van de huisvesting bekleedt, en vanaf 1995 de functie van hoofd van het Bureau belast met het beleid van Frankrijk ten aanzien van het Internationale Muntfonds (IMF) en van het internationale financiële systeem en van de voorbereiding van de G7-top. Van 2000 tot 2002 bekleedt hij de functies van onderdirecteur belast met de regelgeving van de verzekeringsondernemingen, -producten en –markten, vervolgens van 2002 tot 2004 die van onderdirecteur van de Service des participations, alvorens te worden benoemd tot Diensthoofd financiering van de economie bij het Direction générale du Trésor et de la politique économique (DGTPE). In maart 2009 wordt hij benoemd tot secretaris-generaal van de Autorité des marchés financiers (AMF). Sinds december 2012 is hij adviseur bij de directeur-generaal van de Franse Trésor.

Philippe Rucheton – 65 jaar, Fransman
Executief bestuurder
Lid van het directiecomité van Dexia NV en Adjunct algemeen directeur van DCL.
Philippe Rucheton, die zijn diploma behaalde aan de Ecole Polytechnique, Institut Supérieur des Affaires en aan Panthéon Sorbonne (Master of Business Law), is lid van het directiecomité van Dexia sinds december 2008, verantwoordelijk voor de financiële diensten en het financiële beheer en, sinds oktober 2012, ook de fusie- en overname-activiteiten, thesaurie en kapitaalmarkten en het beheer van de vestigingen in de Verenigde Staten en Ierland. Sinds oktober 2012 is hij ook adjunct algemeen directeur van Dexia Crédit Local.
Hij werkte twintig jaar voor de Société Générale en heeft verschillende senior management functies bekleed zoals CFO van Newedge (2008), vice-voorzitter van Komercni Banka (2002-2008) in Praag, Head of ALM voor de Sociéte Générale (1995-2002) en Deputy Managing Director van Europe Computer Systems (1988-1995).

Koen Van Loo – 40 jaar, Belg
Bestuurder
Lid van het comité van interne controle, risico’s en compliance. Lid van het strategisch comité.
Duur van het mandaat: 2009-2013

http://www.dexia.com/NL/governance/raad_van_bestuur/samenstelling/Paginas/default.aspx

Foto: De Dexia Tower aan het Rogierplein in Brussel is meestal feestelijk verlicht…

Advertenties

Over kruitvat

I am working for the Belgian human rights association 'Werkgroep Morkhoven' which revealed the Zandvoort childporn case (88.539 victims). The case was covered up by the authorities. During the past years I have been really shocked by the way the rich countries of the western empire want to rule the world. One of my blogs: «Latest News Syria» (WordPress)/ Je travaille pour le 'Werkgroep Morkhoven', un groupe d'action qui a révélé le réseau pornographique d'enfants 'Zandvoort' (88.539 victims). Cette affaire a été couverte par les autorités. Au cours des dernières années, j'ai été vraiment choqué par la façon dont l'Occident et les pays riches veulent gouverner le monde. Un de mes blogs: «Latest News Syria» (WordPress)/ Ik werk voor de Werkgroep Morkhoven die destijds de kinderpornozaak Zandvoort onthulde (88.539 slachtoffers). Deze zaak werd door de overheid op een misdadige manier toegedekt. Gedurende de voorbije jaren was ik werkelijke geschokt door de manier waarop het rijke westen de wereld wil overheersen. Bezoek onze blog «Latest News Syria» (WordPress) ------- Photo: victims of the NATO-bombings on the Chinese embassy in Yougoslavia
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Financieel Rampenplan België: Fortis, Dexia,

 1. kruitvat zegt:

  ACW’ers hadden controle over Dexia-deals in fiscale paradijzen

  17.4.2013

  Enkele ACW’ers zijn de spilfiguren in de constructies die overheidsbank Dexia jarenlang heeft opgezet via het Caraïbische fiscale paradijs Barbados en via Ierland, waar minder belastingen moeten worden betaald op zulke deals. Die herverzekeringscontracten werden bovendien nog verlengd vlak voor het toenmalige Dexia genationaliseerd werd. Dat bericht De Morgen.
  Uit een interne audit bleek dat Guy Roelandt, de voormalige topman van de Belgische verzekeringstak van Dexia en als bestuurder bij een van de Arco-vennootschappen een vertrouwenspersoon van het ACW, zijn plannen kon uitvoeren omdat hij kon rekenen op mensen als Rik Branson, die in het verleden voorzitter was geweest van het Dexia-auditcomité en op dat ogenblik zowel schatkistbewaarder van het ACW was alsook bestuurder in meerdere Arco-vennootschappen én zetelde in de raad van bestuur van de Ierse offshorevennootschappen. Van enige transparantie was er naar verluidt amper sprake.

  De constructies die werden opgezet leverden het Ierse Belfiusfiliaal Eurco Re in 2011 alleen al meer dan 48,6 miljoen euro op.

  Het was volgens de krant huidig Belfius-CEO Jos Clijsters die eind 2011 de herverzekeringscontracten liet verlengen tot 2015, ook al wist de top van de bank dat er ernstige problemen waren met het Barbadosdossier.

  Belfius reageert in de krant dat het “de herverzekeringsactiviteiten die Eurco Re uitoefent via Canadese banken zo vlug mogelijk zal stopzetten met inachtneming van de contractvoorwaarde”. De beslissing werd een kleine maand geleden bevestigd door de raad van bestuur.

  Mogelijk wordt ook het Ierse filiaal zelf nog voor de zomer gesloten.

  http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1369324/offshoredeals-dexia-werden-net-voor-nationalisering-verlengd.aspx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s